İçeriğe geç

Zıt Anlam Örnekleri Nelerdir

10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Zıt anlamlı kelimeleri söyler misiniz?

İşte zıt anlamlı kelimelerin listesi:Acı – TatlıAç – Dolu.Açık – Kapalı.Yaramaz – İyi.Ağır – Hafif.Ağlayan – Gülen.Beyaz – Siyah.Akşam – Sabah.Daha fazla makale…•4 Haziran 2024

2 tane zıt anlamlı kelime kullandığın cümle yazar mısın?

Günlük hayatta sıkça kullanılan “beyaz yerine siyahı seçmek” ifadesindeki “beyaz” ve “siyah” kelimeleri zıt anlamlıdır. 2- O beni unutmuş olsa bile ben onu hep hatırlarım. 3- Dertlerini anlatmayanlar şifa bulamaz derler.

4.sınıf zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Zıt anlamlılar, birbirine zıt anlamlarda olan kelimelerdir. Ancak bu tanım, Türkçedeki her kelimenin zıt bir anlamı olduğu anlamına gelmez. Zıt anlamlılar genellikle zarf veya sıfat özelliklerine sahip kelimelerde bulunur.

Zıt anlam nedir 5 örnek?

Şimdi bu konuda ele alacağımız diğer zıt anlamlılara bakalım. Kirli = Temiz Yaşlı = Genç Aşağı = Yukarı Şişman = Zayıf Aç = Dolgun Ağır = Hafif Ucuz = Pahalı Büyük = Küçük Gördüğünüz gibi, bu konuda birçok farklı zıt anlamlı kullanmak mümkün.

Zıt anlamlı kelimeler nasıl bulunur?

Zıt anlamlılar, anlam bakımından birbirleriyle çelişen kelimelerdir; olumlu anlamı olan bir kelimenin olumsuz anlamı zıt anlamlı olarak sayılamaz. Örneğin; “descend” kelimesinin olumsuzu, “descend” kelimesi değil, zıt anlamlı olarak adlandırılamaz. “Descend” kelimesinin zıttı “ascend”dir.

5.sınıf zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Zıt anlamlılara zıt anlamlılar da denir. Bu nedenle zıt anlamlı kelimelere zıt anlamlılar denir.

Öğrencinin zıt anlamlısı nedir?

“Öğrenci” kelimesinin zıt anlamlısı olan hiçbir kelime yoktur. Ancak, öğrenci kelimesinin zıt anlamlısı olmadığı unutulmamalıdır. Öğrenci kelimesinin yalnızca eş anlamlıları vardır.

Evetin zıt anlamlısı nedir?

hayır – Olumsuz cümlelerde anlamı yoğunlaştıran, evet kelimesinin zıttı olan kelime.

1.sınıf zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları zıt olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Kalbin zıt anlamlısı nedir?

Kalp kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Kalp kelimesinin dilimizde eş anlamlısı yoktur.

Kırmızının zıt anlamlısı nedir?

Kırmızı, en düşük frekansa sahip renktir. Kırmızının altındaki frekanslara kızılötesi denir. Karşıt rengi mavidir. Kırmızının tamamlayıcı rengi yeşildir.

Zıt anlamlı kelimeler yaz nedir?

Dört mevsimden biri olan yaz sözcüğünün zıt anlamlısı “kış”tır. Yazma eyleminin zıt anlamlısı ise “silme”dir.

Okulun zıt anlamlısı nedir?

Okul kelimesinin zıt anlamlısı yoktur.

Dert kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Öfke kelimesinin zıt anlamı ise çare ve deva olarak açıklanmıştır.

Zıt anlamlı ne demek?

Zıt anlamlı, zıt anlamlı veya zıt anlamlı, birbirine zıt anlam taşıyan kelimeleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Terim hem isim hem de sıfat olarak kullanılabilir. Edebiyatta, zıtlık sanatı zıt anlamlıların birlikte kullanılmasından doğar.

Cevabın cevabın zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı sorudur. Soru kelimesine ek olarak, soru kelimesi de cevap kelimesinin bir diğer zıt anlamlısıdır. Soru ve soru kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Yaz ve kış zıt anlamlı mı?

Kelimeyi zıt anlamlısı “kış” ile yazdırın. Yaz aynı zamanda bir mevsimi ifade eder. Kış ne kadar soğuksa yaz o kadar sıcak ve güneş saatleri o kadar uzun olur. Winter kelimesi soğuğu ve kar yağışını temsil ettiğinden, yaz kelimesi zıt anlamlı kelimeler arasında en belirgin olanıdır.

Okulun zıt anlamlısı nedir?

Okul kelimesinin zıt anlamlısı yoktur.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ultrasondaki Bebek Kilosu Doğru Mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ücreti Elden Alan Escort