Kandıra ne ile meşhur?
Yöreye özgü Kandıra kumaşı, köy evlerindeki tezgahlarda dokunuyor, eski Türk motifleriyle işleniyor ve beğeninize sunuluyor. Hindi ve yoğurduyla haklı bir üne kavuşan Kandıra, aynı zamanda meşhur süs taşlarıyla da biliniyor.
Kocaeli’de en çok ne yetişir?
Tarla ürünlerinde ilk 5 ürün sırasıyla mısır (silajlık) 193.259 ton, yulaf (ot) 80.000 ton, yonca (yeşil ot) 50.067 ton, buğday 42.616 ton ve fiğ (ot) 25.231 tondur. Sebze üretiminde ilk 5 ürün sırasıyla domates 26.554 ton, karpuz 12.425 ton, hıyar 9.074 ton, kavun 8.647 ton ve taze fasulye 5 tondur.
Kandıradan ne alınır?
Kandıra kumaşı, sarma bezinden kefene kadar hayatın her alanında kullanılan bir üründür. Gömlek, iç çamaşırı, hırka, gelinlik, elbise, eşarp, çarşaf, yastık kılıfı, koltuk örtüsü, masa ve minder örtüsü, perde, halı ve masa örtüsü gibi ürünler bu kumaştan yapılır.
Kandıra’da neler var?
Kandıra’ya yolunuz düşerse Kefken-Kovanağzı Koyu mutlaka uğramanız gereken yerlerden biridir. Kefken Adası, Bağırganlı, Pembe Kayalar, Sardala Koyu, Cebeci, Tahtalı Göleti, Seyrek Kalesi, Kumcağız Plajı ve Babalı Köyü görmeniz gereken yerler arasında. Kefken Kandıra’nın bir ilçesidir.
Kandıra’da hangi meyve yetişir?
Kandıra’nın başlıca tarım ürünleri buğday, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı ve yulaf olup, ayrıca elma, üzüm, fasulye ve armut da yetiştirilmektedir.
Kocaeli Kandıra’da ne yenir?
Bölgenin meşhur lezzetleri arasında Çiğceli kızartması, Umaç çorbası ve Mancar yemeği yer alır. Meşhur tatlıları ise Höşmerim, Pişmaniye ve Otur Fatma tatlısıdır. Kandıra özellikle manda sütünden ve keçi sütünden yapılan yoğurduyla meşhurdur. Sahildeki balık lokantalarında alabalığı tercih edebilirsiniz.
Kandıra ismi nereden gelir?
Kandıra’nın fethi sırasında yaşanan kanlı çatışmalarda insan kanıyla kızıla boyanan ve adını akan kırmızı dereden alan Kanlıdere, zamanla Kandere, Kandura ve ardından Kandıra’ya dönüşmüştür.
Kocaeli’nin ünlü yiyeceği ne?
Şehirlere gelen veya geçenlerin aklına en çok gelen şey genelde pişmanlıktır. Ayrıca şehre özgü ‘Değirmendere fındığı’, ‘Yarımca kirazı’, ‘Kandıra yoğurdu’ ve ‘İzmit pisitiyesi’, ‘İzmit simidi’, ‘Maşukiye armudu’ ve ‘Eşme ayvası’ gibi lezzetler de şehrin bilinen en önemli lezzetleridir.
Kocaeli’de ne ekilir?
Kocaeli ilinde toplam 63.048 hektar alanda tahıl ekimi yapılmaktadır. Bunun 31.146 hektarında buğday, 8.690 hektarında arpa, 14.705 hektarında ise yulaf ekimi yapılmaktadır.
Kandıra’nın en güzel köyü hangisidir?
Orman alanı arasında bulunan Sardala Koyu, özellikle kampçılar arasında popülerdir. Deniz tarafından oluşturulan ve teknelerin geçebildiği “Malkaya” olarak bilinen kayalar, koyun güzelliğini daha da artırmaktadır.
Kandıra yoğurdu nedir?
Kandıra Yoğurdu – Kocaeli yöresine özgü Kandıra Yoğurdu, manda, inek ve koyun sütü karışımından üretilir. Aynı kaplarda, üçte iki manda sütü ve üçte bir inek sütü karıştırılarak alüminyum kaplarda özel koşullarda fermente edilerek elde edilen yoğurt da tüketiciye sunulur.
Kandıra bezinden ne yapılır?
Kandıra köylerinde eski Türk motifli tezgâhlarda dokunan Kandıra (keten) kumaşından çay takımları, peçeteler, gömlekler, gecelikler, masa örtüleri, köşe yastıkları, ceketler, pantolonlar, ikili takımlar ve yatak örtüleri üretiliyor.
Cennet Havuzu nerede?
İstanbul’a 93 kilometre uzaklıkta bulunan koy, Kandıra ile Şile sınırında yer alıyor. Bağırganlı-Ağva yolunun 7. kilometresinde sağa dönen toprak yoldan koya ulaşılabiliyor. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bir kıyı şeridinde bulunan üç komşu koy, yerel halk tarafından Sardala Koyu olarak adlandırılıyor.
Kandıra’da kaç tane köy var?
Kandıra, Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğusunda yer almakta olup, doğusunda Adapazarı, batısında Ağva, güneyinde İzmit ve kuzeyinde Karadeniz bulunmaktadır. İlçemiz 49.554 nüfusa sahip olup 93. ilçedir.
Kandıra’nın en güzel plajı hangisi?
Sardala Koyu, Kandıra’nın saklı cenneti olarak bilinir. Muhteşem manzarası nedeniyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Denizde yüzmenin yanı sıra kamp yapmak için belirli alanlar da bulunmaktadır. Kayalık bir alanda yer almaktadır.
Kocaeli’nin en meşhur şeyi nedir?
Kentten geçenler veya kente gelenler genelde en çok pişmanlıklarını düşünürler. Ayrıca kente özgü ‘Değirmendere fındığı’, ‘Yarımca kirazı’, ‘Kandıra yoğurdu’ ve ‘İzmit pisitiyesi’, ‘İzmit simidi’, ‘Maşukiye armudu’ ve ‘Eşme ayvası’ gibi lezzetler de kentte bilinen en önemli lezzetlerdir.
Cennet Havuzu nerede?
İstanbul’a 93 kilometre uzaklıkta bulunan koy, Kandıra ile Şile sınırında yer alıyor. Bağırganlı-Ağva yolunun 7. kilometresinde sağa dönen toprak yoldan koya ulaşılabiliyor. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bir kıyı şeridinde bulunan üç komşu koy, yerel halk tarafından Sardala Koyu olarak adlandırılıyor.
Kandıra bezi nedir?
“Şile Bezi”nin dokumasında ağırlıklı olarak pamuk ipliği kullanılırken, “Kandıra Bezi” tamamen keten ipliğinden dokunmaktadır. Özellikle yetiştirilmesi ve işlenmesinin zor olması, keten yetiştiriciliği ve iplik üretiminin olmaması, bizim için önemli bir kültürel değer olan Kandıra Bezi dokumacılığının gerilemesine neden olmuştur.
Kandıra’nın en güzel plajı hangisi?
Sardala Koyu, Kandıra’nın saklı cenneti olarak bilinir. Muhteşem manzarası nedeniyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Denizde yüzmenin yanı sıra kamp yapmak için belirli alanlar da bulunmaktadır. Kayalık bir alanda yer almaktadır.