Bütünleme sınavına girmek için ne gerekli?
MADDE 27 – (1) Bütünleme sınavına girebilmek için; kayıtlı olunan yarıyıl sonunda yapılan değerlendirmeye göre FF, FD, YZ notu alınan derslerin yarıyıl sonu sınavına ait şartları sağlamış olmak zorunludur.
Bütünlemenin mazereti var mı?
Ara sınav (intermediate exam) için mazeret kontrolü yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavı (final) mazereti bütünleme sınavına sayılacak ancak bütünleme sınavı mazereti kabul edilmeyecektir.
Rapor almadan telafi sınavına girilir mi?
Herhangi bir nedenle sınava katılamayan ve mazeretini ispat eden öğrencinin sınavı, ortak sınav haftasının son gününden itibaren üç iş günü içinde yapılır. Gerektiğinde öğrenci rapor beklenmeden sınava gönderilir. Ancak öğrenci yönetmeliğe uygun olarak raporunu zamanında teslim etmezse bu sınav geçersiz sayılır.
Bütlerde mazeret var mı?
Bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere mazeretli sınav hakkı verilmez. Bu durumda öğrenci, daha sonraki yarıyıllarda tekrar alarak dersi başarmak zorundadır.
Bütünlemede rapor geçerli mi?
Rapor almadan doğrudan telafi sınavına girebilirsiniz. Ancak, ders hocanıza telafi sınavına gireceğinizi bildirin. Raporunuz telafi dönemini de kapsıyorsa, telafi sınavına girebilirsiniz.
Büte hangi şartlarda girilir?
TELAFİ SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR? Ön koşulları yerine getirmesine rağmen final sınavında başarılı olamayan veya “başarısız” (FF) veya “şartlı başarılı” (DD) ve (DC) notu alan öğrenciler bu ders için telafi sınavına girebilirler.
Bütünleme sınavının telafisi olur mu?
(5) Bütünleme sınavlarının süresi en fazla 120 dakikadır. Haklı durumlarda Rektörlüğün onayı ile süre uzatılabilir. (6) Bütünleme sınavları için tekrar sınav yapılmaz.
Finallerde rapor geçerli mi?
Ara sınav ve final sınavları için devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri, özel doktorlar, pratisyen hekimler ve İEÜ doktorlarından alınan sağlık raporları kabul edilmektedir.
Bütünleme sınavına girmezsem ne olur?
Ancak tekrar sınavına kayıt yaptıran ve sınava girmeyen öğrencinin final notu belirleyicidir. Seçimlerinizi menülerinizi kullanarak yaparsınız. Bu ekranda sadece sınavı tamamlanmış dersler gösterilecektir. Sınavınız henüz tamamlanmamışsa tekrar kayıt aktif edilmeyecektir.
Mazeret sınavı için hangi rapor gerekli?
Cevap: Bunlar sağlık kurum ve kuruluşlarından onaylı rapor, trafik müdürlüğünden onaylı kaza raporu, onaylı ölüm belgesi, onaylı muayene programı gibi belgelerdir.
Raporluyken KPSS’ye girilir mi?
Geçici sağlık sorunları veya hamilelik gibi geçici özel durumları bulunan adayların; ilaç, ek gıda ve tuvalet gibi ihtiyaçları karşılanabilir ve bandaj, alçı, atel, koltuk değneği ve oturma halkası gibi tedavi edici cihazlarla sınava girebilirler.
Telafi sınavının telafisi olur mu?
Bütünleme sınavı için telafi sınavı var mıdır? Bütünleme sınavına girmemiş öğrenciler için genelde telafi sınavına girme imkânı yoktur. Ancak geçerli bir mazereti olan öğrenciler öğretmene başvurarak ek sınav talebinde bulunabilirler. Bu talebin kabul edilip edilmemesi okul yönetiminin takdirindedir.
Büt sınavının mazereti olur mu?
2) Tekrar sınavı için mazeret aranmaz. 3) Tekrar sınavına kayıt zorunluluğu yoktur. Tekrar sınavına girebilecek öğrencilerin listesi 1. maddede belirtilen esaslara göre düzenlenir.
Bütü kaçırdım ne yapmalıyım?
Eğer telafi sınavını kaçırdıysanız, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir: En kısa sürede eğitmenle iletişime geçin ve durumu bildirin. Mazeretinizi destekleyen herhangi bir belge veya kanıt sunun.
Bütlere girmezsem ne olur?
Telafi sınavına girmezseniz ne olur? Ders başarısızlığı: Telafi sınavına girmezseniz, otomatik olarak dersten kalırsınız. Bu, GPA’nızı düşürecek ve akademik ilerlemenizi engelleyebilir.
Finalden 0 alan büte girebilir mi?
Devamsızlık nedeniyle başarısız olmamak koşuluyla öğrenciler kabul edilebilir. Bütünleme sınavları final sınavları gibidir. Final sınavına giremeyen öğrenciler telafi sınavına girebilirler. Bütünleme sınavından alınan notla dersten geçmek mümkündür.
C ile büte girilir mi?
Genel not ortalaması (GNO) 2.00/4.
Bütte geçme notu kaç?
Eğitim takvimine göre yarıyıl sonu ve yarıyıl sonu sınavında not ortalaması 50 ve üzeri olan öğrencilerin tam sınava girmelerine gerek yoktur. Not ortalaması 40’ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek dersten geçmeye yetecek puanı almak zorundadırlar.
Bütünleme sınavı ücretli mi?
Standart dönem içerisinde F, NP, DD ve DF notları alan öğrenciler de telafi sınavlarına ücretsiz girebilirler. Ancak DD ve DF notları alan öğrenciler dilekçe ile başvuruda bulunmalıdır. ÖĞRENCİLER TELAFİ SINAVI İÇİN ÖDEME YAPMAZLAR.
Tavsiyeli Bağlantılar: Arıları Ne Uzak Tutar