Samsun’un kaç tane köyü var?
Samsun ilinin 18 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 23 belde ve 942 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Metropoliten Bölge ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel ilçeye dönüştürülmüştür.
Samsun Kavak soyu nereden gelir?
Kavak topluluğu Mamalu Türkmenlerine aittir. Türkiye’nin birçok yerinde Kavak yer adlarına rastlayabiliriz. Halk arasında rivayete göre; ilçenin Mehmet Paşa mahallesinde Kelek suyunun geldiği bir kuyu varmış.
Kavak köyü nereye bağlıdır?
Kavak köyünün Sivrice ilçe merkezine uzaklığı 17 km’dir; doğusunda Yedipınar köyü, batısında Kamışlık köyü, kuzeyinde Kavallı köyü ve güneyinde Kösebayır köyü ile çevrilidir. Diyarbakır-Malatya karayolu üzerinde bir köydür. Kavak köyünde 43 hane daimi olarak yaşamakta olup yerleşik nüfusu 72 kişidir.
Kavak neyi meşhur?
Kavak bölgesinin en meşhur yemeği kaz etinden yapılan tirittir. Kaz etli bulgur pilavı, eritilmiş kaz yağına batırılmış yufka ile birlikte yenir. Çakal menemen, kete ve tandır kebabı da meşhurdur. İlçede teneke börekler de yaygındır.
Samsun Kavak kaç köyü?
Ülkemizde Kavak isminde 14 köy bulunmaktadır. Ayrıca 1 ilçe ve 1 şehir bulunmaktadır.
Samsun’un en küçük ilçesi neresi?
En kalabalık ilçe 312.332 kişiyle İlkadım’dır. En az nüfusa sahip ilçe ise Yakakent’tir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe 1’dir.
Samsun Kavak Alevi mi?
İl genelinde çeşitli Alevi köyleri bulunsa da Kavak ve Ladik ilçelerinde daha kalabalık Alevi toplulukları bulunmaktadır. Karadeniz bölgesindeki Alevi topluluklarının çoğu Güvenç Abdal aşiretine mensuptur. Samsun’da ise hemen hemen tüm Alevi localarına mensup gruplara rastlanmaktadır.
Samsun Kavak hangi Türk boyu?
Kubadoğulları, s. soyundan gelenler, Samsun, Kavak ve Ladik bölgelerinde hüküm sürmüşlerdir. 14. yüzyılın sonlarına doğru, 1398 baharında, Osmanlı hükümdarı Bayezid döneminde, Samsun ve Kavak ele geçirilmiştir. Kubadoğulları?
Samsun’un eski adı nedir?
Türk orduları döneminde Samsun, Danişmendliler tarafından kuşatıldıysa da alınamadı. Anadolu Selçukluları döneminde Samsun’un Müslüman yerleşimleri 1.
Kavak ilçesinin nüfusu ne kadar?
Kavak ilçemiz ve her bir köyü, kadim tarihi, kültürel ve sosyal yapısı, gelenek ve görenekleri, yemekleri, dili ve mimarisiyle kendine özgü doğal özelliklere ve kültüre sahiptir. Nüfusu yaklaşık 21.000’dir.
Kavakli koyu nereye bağlı?
İlçe Kırklareli ilinin güneybatısında yer almaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 10 km’dir.
Kavak hangi ile bağlı?
Samsun ilinin Samsun-Ankara karayolu üzerinde bulunan bir ilçesidir. Samsun’a 51 km uzaklıkta bulunan Kavak; doğusunda Asarcık, batısında Havza, kuzeyinde Samsun ve Bafra, güneyinde ise Ladik ilçeleri ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 600 m olan ilçe engebeli bir araziye sahiptir.
Samsun merkez ile Kavak arası kaç km?
Kavak ile Samsun arası kaç kilometredir? Kavak ile Samsun arası mesafe yaklaşık 43 km’dir.
Samsun Kavak nasıl bir yer?
Deniz seviyesinden yüksekliği 600 m olan ilçe engebeli bir araziye sahiptir. En yüksek dağı Hacılar Dağı’dır. İlçenin en önemli akarsularından biri olan Mert Nehri kaynağını bu dağlardan almaktadır. İlçede doğal göl bulunmamakla birlikte sulama amaçlı oluşturulmuş göletler bulunmaktadır.
Samsun Kavak’ın rakımı kaçtır?
Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte bulunan ve ormanlık bir yapıya sahip olan Kavak, İç Anadolu’dan ilçe sınırına gelindiğinde yoğun ağaçlarla ziyaretçilerini kucaklıyor; Karadeniz kıyısı boyunca ayrılmaz bir bütün oluşturuyor.
19 Mayıs’ta kaç köyü var?
Böylece 19 Mayıs, aynı kararla ilçe olan Asarcık, Salıpazarı ve Tekkeköy ile birlikte Samsun’un dokuzuncu ilçesi oldu. Yasa çerçevesinde 19 Mayıs’ta Bafra’ya bağlı 22 köy ve Samsun merkez ilçesine bağlı 13 köy ilhak edildi.
Samsun’un en büyük ilçesi neresi?
Samsun’un nüfusu 2016 yılında bir önceki yıla göre 16,43 kişi artarak 1 milyon 295 bin 927 kişiye ulaştı. 1.295 bin 927 nüfusa sahip Samsun ilinin en büyük ilçesi olan ve aynı zamanda 81 il ile Türkiye’nin birçok ilinden daha fazla nüfusa sahip olan ilçemiz İlkadım’ın nüfusu 325’e yükseldi.
Samsun’un gerçek adı nedir?
Anadolu Selçukluları döneminde Samsun’un Müslüman yerleşimleri 1.
Samsun’un en meşhur yeri neresidir?
Samsun’da doğal güzellikler bakımından ilk sırada Şahinkaya Kanyonu yer alırken, ikinci sırada Nebiyan Dağı yer alıyor.