İçeriğe geç

Tekne Ile Balık Tutmak Için Izin Gerekir Mi

Teknede balık tutmak için belge gerekli mi?

MADDE 3 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu Genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymak kaydıyla amatör balıkçılıkla uğraşabilirler. Bu kişilere başvuruları halinde, il ve ilçe müdürlüklerince, düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerli olmak üzere “Amatör Balıkçılık Belgesi” düzenlenir.

Balıkçı teknesini kimler kullanabilir?

Tekne ehliyeti almak için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. 14 yaşından büyük kişiler noter onaylı bir izin formu ile sınava girerek ehliyet alabilirler. Ancak 18 yaşından küçük kişilerin sadece 7 metreden kısa ve saatte 7 knottan daha az hıza sahip tekneleri kullanmalarına izin verilir.

2024’te olta balıkçılığı yasak mı?

En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. Balıkçılık yasağı 2024-2025 sezonu için 1 Eylül’de kaldırılacak.

Balık tutma yasağı kaç TL?

Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 sayılı Tebliğ’de yer alan kurallara aykırı avlananlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36’ncı maddesinin k-3 fıkrası gereğince 2022 yılı için 742 TL para cezası verilecek ve su ürünlerine el konulacak.

Balıkçı teknesi kullanma belgesi nasıl alınır?

Tekne ehliyeti almak için bir sürücü okuluna veya eğitim merkezine kaydolmanıza gerek yok. 2022’den itibaren tekne ehliyeti, tekne ehliyeti başvurusunu çevrimiçi olarak tamamlayarak verilecek ve artık sürücü okullarında olmayacak.

Teknelerde yeşil ruhsat ne işe yarar?

1- Küçük balıkçılara ait balıkçı gemilerinin bakım ve onarım desteğinden yararlanabilmek için, teknenin 12 metreden kısa, 34 plakalı ve balıkçılık ruhsatı (Yeşil Ruhsat) sahibi olması gerekiyor.

Tekne ruhsatı kaç TL?

2024 Bağlama Ruhsatı Ücret Listesi TEKNE BOYU ÜCRET TUTARI 9 metreden 11,99 metreye kadar 7.500,00 TL 12 metreden 14,99 metreye kadar 15.000,00 TL 15 metreden 19,99 metreye kadar 25.000,00 TL 20 metreden 29 metreye kadar 99 metreye kadar 50 metreye kadar.

Hangi teknelere ruhsat gerekmez?

Motor gücü 10 hp’den az olan tekneleri kullanmak için amatör yelkencilik belgesine ihtiyacınız yoktur. Ancak 2,5 metreden büyük ve 24 metreden küçük tekneler için amatör yelkencilik belgesi almanız gerekir.

Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?

Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamanız, gerekli sağlık raporunu almanız, belge ücretini ödemeniz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve sertifikanızı aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.

Özel tekne ile balık tutmak yasak mı?

7,5 metreden uzun teknelerle amatör balıkçılık yasaktır. • 1 km2’den küçük göl ve göletlerde motorlu veya motorsuz ve her türlü tekne ile avcılık yasaktır.

Balık tutma cezası 2024 kaç TL?

1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Av yasağını ihlal edenlere 31 Ağustos’a kadar geçerli olmak üzere 8.000 ila 200.000 TL arasında değişen idari para cezaları uygulanacak.

Balık avı ne zaman serbest?

Balık tutma sezonu ne zaman başlıyor? 1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balık tutma yasağı 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık tutmak artık yasak olacak. Nisan ayından bu yana uygulanan balık tutma yasağının ardından yeni sezon Pazar günü başlıyor.

Gece zıpkınla balık avı cezası ne kadar?

Şu anki sayı 1’dir.

Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?

Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.

Olta balıkçılığı belgesi nereden alınır?

Amatör balıkçılık ruhsatını nereden alabilirim? İl tarım müdürlüklerinden alınabilir. Orman sularında avlanma ruhsatı bir av dönemi için geçerlidir ve 50 TL’dir ve il çevre ve orman müdürlüklerinden alınabilir.

Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?

Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.

Tekne yeşil ruhsat nereden alınır?

Ruhsat almak için gerçek kişiler, üretim yapacakları yerin en büyük mülki amirliğine, tüzel kişiler, merkezlerinin veya şubelerinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine, gemi sahipleri ve armatörler ise geminin yanaştığı limanın bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine başvuruda bulunurlar.

Sarı balıkçı belgesi nereden alınır?

Amatör Balıkçı Belgesi, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Daire Başkanlığı ve tüm ilçelerdeki İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından düzenlenmektedir.

Balık tutmak için neler gerekli?

Amatör balıkçılar için balıkçılık ekipmanlarının listesi şu şekildedir: Olta, Yapay ve doğal yem, Misina, Misina makası, Olta iğneleri, Ayak, Fırdöndüler, Kurşun, Diğer ürünler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ücreti Elden Alan Escort